top of page

En seuraa enää askeleita, kilometrejä, lenkkien kestoa, enkä painoani

- Alkuperäinen postaus Maanantai 16.1.2023 -



Muutoksien lomassa päästin irti paljon asioista ja lopetin monen toistuvan asian elämässäni. Lopetin treenaamisen, poistin treenisovelluksen, jossa oli parin vuoden takaiset liikkeet, toistot ja painojen määrät, lopetin treenikertojen merkkaamiset. Myös ne mitä suunnittelen etukäteen kalenteriin, mitä liikuntaa teen ja koska. Olen siis 18-vuotiaasta asti käynyt säännöllisen epäsäänöllisesti 3-5krt viikossa kuntosalilla ja/tai ryhmäliikunnassa. Olen harrastanut pienen ikäni paljon erilaisia liikuntalajeja ja rakastin fyysistä työtä aikoinaan rakennussiivoojana ja kaupanalalla.


En seuraa enää askeleita, kilometrejä, lenkkien kestoa, enkä painoani. Mun piti aloittaa joku liikuntamuoto, mutta olen vieläkin kehonhuolto ja liikkuvuus vaiheessa. Monipuolisen liikunnan puute ja etätyöskentely jumiuttaa kroppaa pitkälti. Aikaisempien vuosien kehonhuoltamattomuuskin tekee osansa. Olen antanut mielelle tilaa levätä ja olla ressaamatta sitä, että en harjoita kuormittavaa liikuntaa.


Kunhan pidän yllä kehonhuoltoa ja liikkuvuutta. Se on tärkeää ja jopa elinehto, että pystyn tekemään työni ilman niskajumeja ja muita kolotuksia.



 

- Ajatuksia 16.12.2023 -


Oon tosi kiitollinen itselleni, että olen osannut päästää näistä edellämainituista tavoista irti. Jatkuva asioiden kirjaaminen ja mittaaminen on tietynlaista kontrollointia. Varsinkin jos sen tekee suorittamismielessä, eikä siellä ole etukäteen suunniteltua tavoitetta tai visiota, minne on matkalla näiden etappien saavuttamisten taustalla.


Liikunnan harjoittamisessa on tosi tärkeää ottaa huomioon joustavuus, oma jaksaminen ja mitä tekisi edes mieli tehdä. Mun mieli haluaa edelleen tarttua siihen ratkaisuun, että päätän tekeväni liikuntaa X, Y kertaa viikossa ja se ei muutu, sen ei tarvitse muuttua. Haluaisin niin kovasti keksiä ja rakentaa arkeeni jotain muuttumatonta, mutta se ei ole realistista. Tätä fiilistä helpottaa harrastukset, jotka on aikaan ja paikkaan sidottu, jossa käyt, koska olet niistä maksanut etukäteen. Mutta tekeekö aina mieli lähteä harrastukseen (varsinkin pimeänä iltana) vaikka harrastus olisikin mieluinen, harvemmin.


Nyt loppuvuodesta mietin haluanko mun alkuvuoteen/keväälle aikatauluun sidottuja harrastuksia vai toteuttaisinko kehon liikettä satunnaisten ja fiiliksen mukaisen kuntosali/kehonhuolto/ulkoilu yhdistelmällä. Tämä jälkimmäinen itseasiassa houkuttelee enemmän. Jos on hereillä, niin satunnaisia drop-in tunteja (tanssia, joogaa, kehonhuoltoa, ryhmäliikuntaa) saattaa jostain tulla vastaan ja saa lisää monipuolisuutta liikkumiseen!


Oon myös nauttinut tän vuoden aikana älyttömästi siitä, kun voi tehdä suurimman osan asioista ILMAN AIKATAULUJA. Se, että heräämiselle, aamurutiineille, ulkoilulle/kuntosalille, työlle, iltarutiineille ja nukkumiselle on liukuva-aikataulu. Se vasta vapauttavaa onkin.🩵


Arjen rutiinien balanssin etsiminen on jatkuvaa muutosta, koska ei meidän olosuhteetkaan ole aina samat ja lisäksi kehomme (varsinkin naisten) on syklinen.


Balanssin toteutuminen vaatii kontrasteja. Sen, että siellä arjessa on tarpeeksi sosiaalista ja ei-sosiaalista aikaa. Liikettä ja tekemistä ja vastapainoksi lepoa ja palautumista. Asioita, jotka haastaa sun mieltä ja mielen irtiottoja. Työtä ja vapaa-aikaa. Arkea ja juhlaa. Se kuinka ääripäästä toiseen sinulla on tarve mennä näiden kontrastien kanssa riippuu paljolti taustastasi ja persoonastasi.


Niin kuin elämässäkin, ilman surua, et pysty arvostamaan iloa. Balanssin ylläpito on jatkuvaa, muuttuvaa ja tietoista itsensä kuuntelemista, jotta keho, mieli ja sielu (ja sisäinen lapsi) saa juuri sitä mitä tässä hetkessä kaipaa.✨


Osaisinkohan heittäytyä ensi vuoteen suunnittelematta yhtään mun tulevia harrastuksia? Taidan ottaa haasteen vastaan!



 

Jos koet haastetta sun rutiinien ja arjen balanssin etsimiseen ja sulla saattaisi olla jopa vähän hukassa mitä ne kontrastin sävyt siellä sun arjessa olisi, niin muhun voi olla yhteydessä niin katsotaan miten voisin sua auttaa.🥰🙏🏼


Terkuin,

Riina Hyppönen

Arjen Rakastaja | Digiyrittäjän Arjen & Mielen Coach




4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page