top of page

Tyhjensin taulun kokonaan ja mietin mikä on tarpeellista

- Alkuperäinen postaus Maanantai 9.1.2023 -Olen monin tavoin aloittanut vuonna 2022 alusta, katsonut montaa asiaa uudesta näkökulmasta ja kyseenalaistanut mun omia toimintatapoja. Tyhjentänyt taulun kokonaan ja miettinyt mitä haluan ja mikä on tarpeellista.


Mun mieli on ollut todella hukassa näiden muutoksien kanssa. Se, että alku syksystä 2022 vapautin itseni oravanpyörästä, erosin ja muutin, tuo niin paljon vapautta ja tilaa toteuttaa itseään. Ongelma onkin se, etten tiedä kuka olen ja mitä oikeasti elämältäni haluan. Kaikki ovet ja jopa ikkunat ovat avoinna, mutta en tiedä mihin suuntaan lähtisin. 

- Ajatuksia 22.11.2023 -


Terapeuttini sanoi: Kolme ihmistä stressaavinta asiaa elämässä ovat työnvaihto, muuttaminen ja eroaminen. Tein nämä kaikki vuonna 2022 kahden kuukauden sisään, lisäksi valmistuin assistentiksi ja perustin yrityksen.


Kävinkö ylikierroksilla? KÄVIN. Tiedostinko sitä itse? EN.


Lisättynä siihen vapaus valita ja toteuttaa itseään, kun on juuri saman vuoden aikana ymmärtänyt kuinka kauan on kamppaillut ja pärjännyt yksin elämäni aikana. Aloittaessani digiyrittäjyyden havahduin tähän vielä vahvemmin, ylivireystila alkoi viedä multa yöunet ja kamppalin arjen hallinnasta.


Väsyneenä on vaikea pitää yllä rutiineja. Tiedostaa, että keholle tekisi hyvää liikkua ja saada sopivassa määrin kuormitusta, mutta olet niin väsynyt ettet jaksa. Tiedostat myös, että fyysinen kuormitus myös saattaisi mahdollistaa paremmat yöunet. Se on oma oravanpyöränsä.


Väsyneenä on myös vaikea pitää vahvaa mindsettiä yllä. Ihminen on niin mukavuudenhaluinen ja valitsee useimmiten sen helpoimman reitin, että terveellisten elämäntapojen ylläpito väsyneenä on todella haasteellista. Jos olet väsynyt niin selaatko ennemmin somea vai teetkö kehonhuoltoa? Makaatko sohvalla katsomassa ennemmin telkkaria vai meetkö lattialle makaamaan ja laitat youtubesta pätkän mielen rentoutukseen?


Ihmisen mieli on rakennettu hakemaan välitöntä mielihyvää. Se ei tietenkään ole se parhain ratkaisu, jos miettii valintojen summaa pitkällä aikavälillä. Siksi meidän on myös vaikea pysähtyä. Edes muutamaksi minuutiksi arjen hulinan keskellä. Emme koe siitä olevan hyötyä NYT, aivomme kokevat tulevansa palkituksi, kun jatkamme mitä olimme tekemässä. Etenemme, eli menemme kohti tavoitetta.


Mutta, missä tulet olemaan kahden vuoden päässä, jos et pysähdy?


Koin tilanteeni tuolloin jo niin epätoivoiseksi, että mun oli pakko lopettaa yksin pärjääminen. Mun oli jo ihan mahdoton pitää kaikkia lankoja käsissäni ja tiesin olevani uupunut ja kuormittunut. Tiedostin myös, että kelatuettuun terapiaan pääseminen ottaa myös aikansa (meni yli vuosi), joten hankin itselleni yrittäjyysmentorin. Tarvitsin ulkopuolisen apua HETI. Ja se on ollut paras sijoitus itseeni minkä olen koskaan tehnyt. Mentorin tuki on ollut korvaamatonta ja olen sen tuen saattelemana saanut apua ja tukea juuri silloin kun olen sitä kaivannut ja päässyt jakamaan onnistumia ja saanut aivan mielettömän inspiroivaa palautetta omasta tekemisestä ja löytänyt oivalluksia itseni sisältä. Hehkun nykyään hyvinvoivaa oloa ulkopuolelle ja se huomataan.<3


Sun ei ole pakko jaksaa selviytyä kaikesta yksin. Sä voit ihan milloin vain lopettaa yksin pärjäämisen. Mä oon tänä vuonna herännyt myös haltioissani verkostoitumisen voimaan ja siihen miten voi löytääkin uusia samanhenkisiä ihmisiä tukemaan, jakamaan ja peilaamaan matkaa yrittäjänä. Se tuntuu jopa paremmalta kuin työyhteisö, sillä siinäkin sulla on vapaus valita just ne sun tyypit!


 

Omaa hyvinvointia ei kannata jättää "myöhemmälle". Sun terveyden ja hyvinvoinnin kautta ammennat sun läheisille parastasi, teet työsi ja toteutat itseäsi. Investoi itseesi. Priorisoi itsesi, tavalla tai toisella.☝🏼


Jos sä koet arjen rutiinien, rajojen rakentamisen haasteelliseksi vapauden tuomassa rajattomuudessa, eikä sulla meinaa pysyä enää kaikki langat hyppysissä, niin tässä sulle kokemuksia täynnä oleva mentori 100% tueksesi. Laita mulle viestiä DM Instagramissa tai maililla hello@hypponenr.fi niin jutellaan asiasta lisää ja lähdetään rakentaa sulle arkea, jota rakastat! 🥰💫Terkuin,

Riina Hyppönen

Arjen Rakastaja | Digiyrittäjän Arjen & Mielen Coach


3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page