top of page

On vaikea hahmottaa missä vaiheessa lähdin kääntymään toiseen suuntaan

- Alkuperäinen postaus Maanantai 19.12.2022 -Oon aistinut ahdistusta ajoittain elämässäni. Nykyään käytän tuota sanaa ehkä liiankin usein, mutta se saattaakin kuvata tunnetilaani joissakin tilanteissa parhaiten. On myös hyvä tunnistaa sisällä oleva ahdistus. Aikaisemmin olen varmasti ruokkinut ahdistustani kontrolloimalla elämääni ruuan ja liikunnan parissa, alkoholin ja tupakan kulutukseen ja materialismionnellisuuteen. On vaikea hahmottaa missä vaiheessa elämääni lähdin kääntymään toiseen suuntaan.


Mutta muutamia vuosia sitten halusin eroon kaikesta turhasta ja ylimääräisestä tavarasta, ne ahdisti minua. Lopetin alkoholin ja tupakan käytön helmikuussa 2022, kyseenalaistin niiden olemassaolon elämässäni ja en löytänyt yhtäkään hyvää syytä niiden pitämiseen. Ja viimeisenä balanssin löytäminen ruoan ja liikunnan suhteen. Jälkimmäinen hakee vielä reilusti paikkaansa. 

- Ajatuksia 5.10.2023 -


Nyt lokakuussa 19.päivä tulee yhteensä vuosi ja kahdeksan kuukautta savuttomuutta ja holittomuutta. Oon edelleen tosi iloinen tästä päätöksestä ja muutoksesta joka iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se vaan loppu. Ja en koe jääväni mistään paitsi, koska käyn edelleen illanistujaisissa ja tapahtumissa.


Tietyllä tapaa ahdistusta ei saa koskaan täysin pois. Se on tunne muiden joukossa ja silläkin on oma tarkoituksensa viestiä kehon kautta asioita. Voisin sanoa, että en koe enää tiedostamatonta ahdistusta. Sitä ahdistusta joka ajaa mua suorittamaan ja tukeutumaan näihin opittuihin selviytymiskeinoihin.


Nyt edelleen karsin asioita mun elämästä ja tietoisesti osaan valikoida niitä mun arkeen sopivia palasia, jotka ylläpitävät hyvää oloa ja arjen mielekkyyttä. Jatkuva pois pyrkiminen ja eteenpäin meneminen on päättynyt ja uskallan olla paikoillaan. Uskallan pysähtyä ja olla tekemättä mitään.


Olen myös lisännyt liikuntaa arkeeni tässä lähiaikoina. Arkeni kaipaa lisää rutiineja ja kehoni fyysistä kuormitusta. Kun lopetin reilu vuosi sitten suorittamisen urheilun ja liikunnan parissa, oon tehnyt viime vuoden aikana sitä sun tätä aina silloin tällöin. Pientä kunnon ylläpitoa ja ulkoilua, keholle palauttavaa toimintaa. Nyt on sellanen olo, että mun keho kaipaa hirveesti fyysistä tekemistä ja kun sille on kalenterissa hyvin tilaa otan sen mieluusti mun kalenteriin, melkein päivittäiseksi rutiiniksi. Mutta en suorittamalla. Vaan itseäni ja kehoa kuunnellen.


Ja tämän kautta myös ruuan ostamisen ja tekemisen rutiini nousee prioriteeteissä, että keho saa tarvitsemansa energian. Eli rutiinit ruokkivat ja tukevat toinen toisiaan. Kun lähtötilanne oli vuos sitten syksyllä se, että mulla oli pelkästään x määrä töitä, mitkä mun piti toteuttaa ja kaikki muut jutut ja asiat leijuivat ilmassa ja ilman paikkaa ja aikaa. Lisäksi työ oli myös raamittamatonta aika- ja paikkariippumatonta niin periaatteessa kaikki mun arjen palaset leijuivat sikin sokin ympäriinsä ja etsivät paikkaansa.


Kun yhden toimivan rutiinin saa kiinnitettyä kalenteriin, sen ympärille on paljon helpompi lähteä rakentamaan lisää. Palkkatöissä elämäni oli todella järjestelmällistä, koska työajat tulivat suoraan työnantajalta ja rakensin arkeni niiden perusteella työpäivien ympärille.


Rutiinien tärkeyttä ei osaa, eikä pystykään arvostamaan ennen kuin niitä ei ole. Se on älyttömän mielenkiintoinen tila ja erittäin haasteellinen tila mielelle. Enkä voi suositella pitkäaikaista ruutinittomuutta kenellekään. Itsekin etsin silloin koko ajan toimivia rutiineja arkeeni, koska se rajattomuus ja valintojen maailma on kuluttavaa. Lomalla se on ok. Arkeen se ei sovi.


Tänä syksynä mulla on ollut tosi hyvä fiilis mun rutiinien ja arjen pyörittämisen kanssa. Mä tiedän missä haluan olla, mitä tehdä ja koska ne teen. Tietty aina on tilaa joustoille ja tilaa on vieläkin kokeiluille, että mitä jos tekisin joitakin asioita toisin. (:


Elämän ihanuus onkin se ettei koskaan ole valmista ja ainoa pysyvä asia on muutos.


Kiitos kun oot täällä lukemassa.🤗 Kommentteja saa jättää ja otan mielelläni muutenkin palautetta vastaan, jos jutut resonoi.<3


Btw... Jos sä haluat lopettaa päämäärättömän pyörimisen ja rakentaa sun arjen sun halujen ja tarpeiden ympärille, laita mulle viestiä hello@hypponenr.fi niin jutellaan asiasta lisää!


4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page