top of page

Olen pyörinyt päämäärättömästi viimeiset kakskyt vuotta

- Alkuperäinen postaus Maanantai 12.12.2022 -Kaikki mun läheiset muistaa, mitä olen toistanut vuodesta toiseen: “En tuntenut mun isää, se teki paljon töitä.”, “Iskän poissa oleminen ei vaikuta muhun.” Se hetki, kun tajusin miten se on vaikuttanut mun KAIKKIIN tekemisiin ja valintoihin elämässäni oli pelottavaa. Ekaa kertaa elämässäni tiesin mitä sana “kriisi” -tarkoittaa ja miltä se tuntuu. Ja se ei todellakaan liittynyt siihen, että olen about 30-vuotias. Se ei ollut se kolmenkympin -kriisi josta kaikki heittää läppää.


Koin elämänkriisin, kertasin mun vuosien takaisia valintoja ja tekemistä, tunsin tyhjyyttä. Tunsin, että olen pyörinyt päämäärättömästi ympyrää viimeiset kakskyt vuotta. Pyrkinyt jonnekkin, minkä oon luullut, et on hyvä asia. Tavoitellut asioita vääristä syistä. Toiminut opittujen toimintatapojen kautta niitä kyseenalaistamatta.
 

- Ajatuksia 28.9.2023 -


Huomaan omaavani ehkä jotain dramaattisuutta mun teksteissä, mutta kun luen nää aina uudestaan niin kaikki pitää silti paikkansa. Saattaa olla, että olen vain hyvä ilmaisemaan itseäni teksti muodossa? :D


Mutta kyllä, tavoittelin paljon asioita vääristä syistä. Olin koittanut paikata asioita ulkoisilla jutuilla, kun olisi ollut tärkeää pysähtyä ja kääntyä sisäänpäin.


Olen myös tosi usein mennyt sieltä missä aita on matalin, mm. koulumaailmassa. Se on ollut joko fiksuutta tai henkistä väsymystä/uupumusta. Tai jopa molempia. En oo koulussa koskaan tavoitellut kymppejä, vaan mulle on riittänyt että pääsen läpi ja eteenpäin. Nyt mietin miten huojentavaa tämä on, etten ole lähtenyt tätäkin kautta puskemaan ja tavoittelemaan täydellisyyttä. Tietyissä asioissa mulla on ollut pitkään jo jonkinlainen virransäästötila käytössä.


Mun toimintapoja ja selviytymiskeinoja, joita olen lapsuudessani oppinut ja/tai kehittänyt ovat olleet mm. yksin pärjääminen, suorittaminen, miellyttäminen, saatavilla olo, täydellisyyden tavoittelu, uusien asioiden pelkääminen, yksin tekemisen mahdottomuus (mm. matkustus, ravintolat, kahvilat, elokuviin meneminen jne...), kauhuskenaariot, kontrollointi, analysointi, mielen joustamattomuus ja vaikeus ottaa vastaan muutoksia. Tässä ei varmasti ole edes kaikki, mutta hyvä valikoima jo totuttuja tapoja, jotka ovat ohjanneet mun toimintaa sen reilu parikymmentä vuotta.


Kuvailen tätä selviytymiskeinojen ja toiminta- ja käyttäytymismallien tuomaa elämän looppia > Mielen Oravanpyöräksi. Sillä mitä tahansa muutoksia teet sun ulkoiseen ympäristöön, elämään tai arkeen, niin ne mallit ja tavat tulevat seuraamaan niin kauan, kunnes tartut sun käyttäytymismalleihin ja teet muutoksen siellä mielen tasolla.


 

Tämä on oikeastaan ensimmäinen steppi mun valmennuksessa. Tartumme kunnolla kiinni niihin käyttäytymismalleihin, tutkimme niitä, arvioidaan kuinka hyvin/huonosti ne palvelevat, kyseenalaistamme ja lopulta päästämme irti niistä, jotka eivät meitä palvele.


Jos sulla on taipumusta myös näihin edellä mainittuihin käyttäytymismalleihin, joita luettelin tuossa aikaisemmin niin mä uskon pystyväni auttamaan sua pääsemään irti sun Mielen Oravanpyörästä.


Jos olet motivoitunut tekemään muutoksen sun elämässä, joka tulee vaikuttamaan vahvasti sun arkeen ja nykyhetkeen, laita mulle mailia hello@hypponenr.fi ja sovitaan sulle Mielen Kartoitus -aika, jossa käymme läpi sun nykyistä tilannetta ja olisiko tämä valmennukseni sinulle sopiva ratkaisu. Kartoitus toteutetaan videopuheluna Zoomilla, se on maksuton, eikä sido mihinkään.


En myy väkisin, enkä pakota ketään osallistumaan valmennukseeni, tästä ei ole pelkoa, vaikka Kartoitukseen olisikin tulossa. :) Me molemmat hyödymme, jos minulla on se fiilis, että tää on sua varten ja sinulla fiilis, että haluat osallistua. Näin ollen molemmat sitoutuvat omilta tahoiltaan ja yhtä vahvalla energialla ja tuloksiakin syntyy!<3


Ihanaa päivää sinne! 🌞


Terkuin,

Riina

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page