top of page

Mitä enemmän tunnistin ahdistusta sisälläni, sitä voimakkaammaksi se muuttui

- Alkuperäinen postaus Maanantai 26.12.2022 -Oli mielenkiintoista huomata, mitä enemmän tunnistin ahdistusta sisälläni, sitä voimakkaammaksi se muuttui. Ihan kuin se alkoi väkisin puskemaan sisältä läpi. Tietenkään ei voi taas määrittää tiettyä aikaa, eikä paikkaa mitä, miksi ja koska. Koska elämässä on niin paljon muuttujia samaan aikaan ja ympäröiviä tekijöitä, jotka vaikuttaa meihin. Mutta tuossa elämäntilanteessa olin luopunut paljosti materiaan liittyvästä.


Olin noin vuonna 2020 alkaen joutunut pysähtymään pitkien sairaslomien äärelle (pahasti rasittunut tennis- ja golfkyynärpää molemmissa käsissä. Myöhemmin saikkulapussa ilmoitettu #raajavamma), jota jatkoin vuoden mittaisella opintovapaalla, koska en voinut palata nykyisiin työtehtäviini. Opintovapaani suoritin pääasiassa etänä kotoa käsin.


Eli viimeiset vuodet, olen ollut paljon kotona ajatuksieni kanssa. Lisäksi rajoitettuna olla tekemättä käsilläni liikaa. Kaikki muu paitsi tekstin näpyttely tietokoneella rasittaa puristusvoimaa, kaikki arjen askareet + työtehtävät nivoutuvat siihen, että pidät jostain kiinni sormillasi tai käsilläsi ja nämä lihakset ja niiden kiinnityskohdat kaipasivat minulta pitkän levon …tiedän, mahdottomuus. Tunnen niiden kipuilun ajoittain vieläkin. Minimituloilla sitä pyrkii myös minimituhlaamiseen. Eli koitin karsastaa kaikkea ylimääräistä, mitä en halunnut budjetoida. 

- Ajatuksia 22.11.2023 -


Miksi pelkäämme kohdata surua, tuskaa, vihaa?


Ne ovat tunteita toisten joukossa. Ottamalla tunteet vastaan ja hyväksymällä ne, ne lähtevät pois. Tunteet tulevat ja menevät ja ne kuuluvat elämään ja ovat kehomme tapa kertoa ympäröivästä ja sisäisestä maailmastamme. Reflektoimme tunteiden kautta aiemmin oppimaamme, tilanteita, joissa olemme joskus olleet ja toistamme niitä, kunnes opimme reagoimaan tilanteeseen toisella tapaa (jos tarve).


Mun kollegalla on huikee tapa irtipäästää, jos hän kokee mm. turhautumista tai epävarmuutta. Hän tiedostaa kelansa. Hän pysäyttää sen. Hän sanoo itselleen "IHA SAMA" ja päästää irti. Miten yksinkertaista! Se, että emme tiedosta jäävämme vellomaan epämukavaan tunteeseen aiheuttaa sen, että jäämme epämukavaan tunteeseen kiinni, kun voisimme hyväksyä sen ja päästää irti. Tulla tähän hetkeen, tiedostaa, että mennyt on mennyttä ja tulevaa ei voi ennustaa.


Tää on näitä "helpommin sanottu, kuin tehty"-juttuja. Se mielen kela on niin vahva näissä tilanteissa, että sen tiedostaminen vaatii työtä ja en sano, että olisin aina itsekään valveilla ajatuksista ja tunteista mitä mun pää mulle syöttää. Tärkeää on ajatella, mitä ajattelee. Tiedostaa, mikä kela siellä taas pyörii. Jos se kela menee syöksykierrettä väärään suuntaan on hyvä hetki pysähtyä ja miettiä - Voisinko antaa tän jo olla, sanoa "kiitos hei" ja tulla tähän hetkeen havahtumaan miten moni asia mun ympärillä on hyvin?


Kuinka paljon hyvää löysit?Terkuin,

Riina Hyppönen

Arjen Rakastaja | Digiyrittäjän Arjen & Mielen Coach


8 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Nov 30, 2023

IHA SAMA! 😍

Like
Riina Hyppönen
Riina Hyppönen
Nov 30, 2023
Replying to

IHA SAMA!💖💫

Like
bottom of page