top of page

Ihannearki uusien rutiinien kautta

Päivitetty: 2. heinäk.

Kuuntelin äänikirjana James Clearin "Pura rutiinit atomeiksi" -kirjan ja voin sanoa, että oli todella hyvä ja oivaltava.


Tulen varmasti tästä ammentamaan myös mun valmennukseen, sillä uusien rutiinien luominen ei ole helppoa. Ja kun me valmennuksessani resetoimme mielestä ei-toivottuja käyttäytymismalleja ja putsataan oma arki samalla, niin tilaa jää paljon uudelle mindsetille ja rutiineille, joita ihannearkesi pitää sisällään.


Ensinnäkin on jo vaikeaa päästä irti niistä rutiineista joihin on tyytymätön. Ne rutiinit ovat niitä tuttuja ja turvallisia, joihin mielelläsi palaat kun asiat ei menekään niin kuin olit suunnitellut, tai ei vaan huvita skarpata juuri siinä hetkessä. Ajattelet, että ehkä huomenna?


Uusissa rutiineissa on haasteena se, että kaikki on uutta. Uusi rutiini täytyy rakentaa arkeen sopivaksi ja sen aloittaminen ja ylläpito vaatii enemmän työtä kuin totuttu vanha rutiini. Eikä se välttämättä mene kerralla maaliin, vaan uuden rutiinin toteuttamistapaa täytyy etsiä ja hioa, että se löytää oman paikkansa ja että siitä tulee tarpeeksi miellyttävää, jotta se pysyy arjessa mukana eikä tipahda pois matkan varrella.


Riina Hyppönen

Uusissa rutiineissa on myös haasteena se, että kaikki on uutta. Tällöin varsinkin aloittaminen voi olla jopa pelottavaa, jos on taipumusta asioiden kontrollointiin ja varmisteluun. Et tiedäkään mitä kaikkea siellä uudessa on vastassa ja se on kuin hyppy tuntemattomaan. Se vaatii rohkeutta. Näissäkin tilanteissa vanhaan totuttuun rutiiniin on helppo tuudittautua. Ajattelet, että ehkä tää ei oo mua varten. Ja siinä sä oot väärässä. Ne kaikki asiat mitä sisimmässäs haluat arjessasi toteuttaa ON SUA VARTEN.


Sä et halua toistaa sitä samaa kaavaa, joka tuntuu epämiellyttävältä, turhalta, epäterveelliseltä, ahdistavalta, puskemiselta ja väkinäiseltä.


Sun on mahdollista tehdä asioita itseäsi varten. Itseäsi kuunnellen. Ilolla. Ilman omantunnon tuskia. Sä voit aloittaa alusta ja rakentaa arkesi uudelleen. Sä voit vahvistaa sun mindsettiä ja rakentaa uudet rutiinit ja asettaa uudet rajat.


Eikä sun tarvii kysyy keltään hyväksyntää. Sun ei tarvi olla kenellekään saatavilla, jos et itse niin halua. Ja jos susta tuntuu siltä, että sä haluat tehdä asiat toisin, niin kuuntele sitä ja luota sun intuition ääneen ja TEE ASIAT TOISIN.


Jos kaipaat vierellesi mentoria tueksi sun matkalle, niin mä olen täälä sitä varten.

Mulle voi laittaa viestiä Instagramissa tai mailiin info@visioriina.fi , niin jutellaan lisää.<3
13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page