top of page

Elämä hallussa, mutta mieli ei

- Alkuperäinen postaus Maanantai 5.12.2022 -Olen kulkenut todella pitkän matkan pysähtymättä ja pärjäten. Mennyt kun on pakko ja tehnyt mitä pitääkin. Omasta mielestä mulla on mennyt hyvin, enkä oo edes valittanut. Elämä hallussa. Mutta mieli ei.


Kesällä 2022 kriisi yllätti mut. Itkin mun isän kuolemaa ekaa kertaa. Hänen poismenostaan on kulunut 20 vuotta ja niitä kyyneleitä valui kaksi päivää putkeen. Tajusin ekan kerran, että KYLLÄ se koskettaa minua. Ja KYLLÄ se vaikuttaa mun elämään. Sitä fiilistä kuvailisin sillä, että tuntui kuin mun koko tähänastinen elämä olisi lakaistu pois. Kuin se olisikin ollut vain surun ja ahdistuksen karkuun juoksemista, pärjäämistä ja selviytymistä. Ei elämistä.


Tajusin, etten tiedä kuka olen ja mitä haluan. 

- Ajatuksia 27.9.2023 -


Tämän vuoden 2023 oon pyrkinyt pyhittämään pysähtymiselle. Itseni kuuntelemiselle ja palautumiselle. Oon halunnut poistaa paljon sälää mun ympäriltä, jotta näkisin mitkä asiat on mulle oikeasti tärkeitä ja mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin.


Kuvailemani kriisi kesti muutaman kuukauden ja laantui pikku hiljaa. Se muuntui yksin pärjäämisen lopettamiseen ja rohkeuteen pyytää apua. Tiesin, että en halua enää pärjätä yksin. Heräsin vuonna 2022 siihen etten voi jatkaa enää samaan malliin miten olen tähän asti tullut. Henkinen väsymys myös kaivautui esiin, jonka oon tunnistanut mussa asuvan jo ainakin yli kymmenen vuotta, ellei pidempään. Se väsymys ei edes lähde lepäämällä, mutta voin aina tuoda mun arkeen elementtejä, jotka ylläpitää tasapainoa, tekee hyvää ja palauttaa.


Hain apua terveyskeskuksesta, jotta saisin aloitettua prosessin, joka johtaisi kelatuettuun kuntoutuspsykoterapiaan. Tähän koko prosessiin meni yli vuosi, että olen nyt päässyt istumaan terapiapenkkiin. Olisinpa ollut valmis ottamaan apua vastaan aikaisemmin.


Hankin myös itselleni mentorin, joka on ollut tässä välissä aivan älyttömän suuri apu mun yritystoiminnalle ja myös minulle henkilökohtaisesti. Vuosi ei todellakaan ole ollut helpoimmasta päästä. Olen päästänyt irti kaikesta vanhasta mitä oon joskus ollut ja oppinut sietämään ja hyväksymään keskeneräisyyden. Olen löytänyt armollisuuden mun arkeen ja kaiken lisäksi rauhan.


Meitä ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin. Maailman on kova ja haasteellinen paikka ja kukaan ei välty vastoinkäymisiltä. Yksin pärjääminen ja arjesta päivä päivältä suoriutuminen polttaa loppuun. Se uuvuttaa kuukausien ja vuosien jälkeen.


Saat tehdä vähemmän.

Saat tehdä hitaammin.

Saat pitää taukoa.

Saat pysähtyä.


 

Jos kamppailet suorittamisen ja yksin pärjäämisen parissa, etkä saa mielesi oravanpyörää pysähtymään, voin auttaa sinua. Laita mulle viestiä hello@hypponenr.fi ja sovitaan aika Mielen Kartoitukseen, joka herättää sut nykyiseen tilanteeseesi ja samalla kirkastamme mitä kohti haluat kulkea.


Mahdollisesti voin myös antaa sulle vinkkejä ja seuraavia steppejä, miten pääset kohti sun ihannearkeasi. Kartoitus käydään Zoom-videopuheluna, on maksuton eikä sido mihinkään. Halutessasi voin esitellä valmennukseni sinulle, jos koen sen olevan juuri sinulle oikea tapa saavuttaa haluamasi muutos.


 

Kiitos, kun olet täälä ja toivottavasti saat jotain itsellesi kirjoituksistani. Kommentteja saa tietenkin laittaa!


Iloa ja lämpöä! 🌞🤍


Terkuin,

Riina

22 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Ihania nää sun postaukset, koskettaa kyllä syvältä se matka jonka oot käynyt ❤️

Like
Riina Hyppönen
Riina Hyppönen
Nov 09, 2023
Replying to

Ihana kuulla, Kiitos! 💞

Like
bottom of page